Met dit speciale product kun je zelf sturen op onder meer malsheid, kleur en uitstraling. Zuurdesempoeder is een natuurlijke desem op basis van rogge, waaraan geen extra zuren zijn toegevoegd. Deze desem geeft brood een heerlijke verse en volle broodsmaak, zonder dat het echt zuur smaakt. Zuurdesempoeder kan direct worden toegevoegd aan het deeg, maar je kan het ook gebruiken bij de bereiding van voordeeg.
Ingrediënten:
- geïnactiveerd roggezuurdeeg (50%)
- tarwebloem (15%)
- dextrose (tarwe/ en of mais) (15%)
- emulgator E471 9 (palm) (15%)
- plantaardige olie (raapzaad) (4%)
Gebruik Zuurdesempoeder
“Snelle” starter maken (in ongeveer 12 uur).
- 50 g – 100% Bloem
- 50 g – 100% Zuurdesempoeder
- 1- 3 g Gist
- 100g – 100% Water
Gist in het water laten oplossen en daarna met bloem en zuurdesempoeder mengen. Glad roeren met garde of een lepel in een kom die 2 maal de omvang heeft van de massa. Na dag 1 kan je de starter blijven voeden met een bloem of tarwemeel.
Stokbroden met zuurdesem
- 1000 g – 100% Bloem (eiwitrijk)
- 100-40 g – 1-4% Zuurdesempoeder
- 30 g – 3% Gist
- 15 g – 1.5% Zout
- 10 g – 1% Suiker
- 580 g – 58% Water ca.
Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed deeg.
Deegtemperatuur: ca. 27°C.
Afwegen: deegstukken van ca. 300 gram en opbollen/oppunten.
Voorrijs: ca. 15 minuten.
Opmaken als stokbrood. Leg het deeg op een daarvoor bestemde baguette bakblik of bakplaat.
Narijs: ca. 60 minuten.
Voor het afbakken regelmatig insnijden.
Bakken: ca. 25 minuten op 230°C ( temperatuur is oven bepalend)
Theo Martens (geverifieerde eigenaar) –
Van Gerwen Danny (geverifieerde eigenaar) –
snelle levering en goede kwaliteit
Harrie Poeth (geverifieerde eigenaar) –
Moet er nog mee leren werken. Eerste brood was hoopvol
Tom Veldhuizen (geverifieerde eigenaar) –
Prima spul
Thuisbakster op zondag (geverifieerde eigenaar) –
Echt een toegevoegde waarde aan je brood, maakt het helemaal af
Anne De Ridder (geverifieerde eigenaar) –
Geeft meer smaak aan het brood
Cor Wassenaar (geverifieerde eigenaar) –
gewoon goed spul
Ad Hermarij (geverifieerde eigenaar) –
Te gebruiken zonder gist in tegenstelling tot andere websites
J Graafland (geverifieerde eigenaar) –
Geeft heel goed resultaat !
W.K. van Es (geverifieerde eigenaar) –
Houdt je neus erbij en je ruikt de licht zure lucht die je echt doet denken aan zuurdesembrood. Werkt goed, zeker als je het vocht voordat je echt gaat kneden laat inwerken op het mengsel van meel en desempoeder.
Mohamed El Arcoubi (geverifieerde eigenaar) –
Is goed en ben van plan om deze regelmatig te gebruiken
Wilma Wilmots (geverifieerde eigenaar) –
Nog niet geprobeerd
Zeno Den Brinker (geverifieerde eigenaar) –
Top product
Joke Kruijssen (geverifieerde eigenaar) –
Het wekt niet zo als ik had gedacht.
Sandra Hessing (geverifieerde eigenaar) –
Weet ik nog niet.
Rianne Aalpoel (geverifieerde eigenaar) –
Ben er helemaal weg van
Ruud Hoendervangers (geverifieerde eigenaar) –
Fijn product goed van kwaliteit
Hans Baltes (geverifieerde eigenaar) –
Weet nog niet
Bianca Poelwijk (geverifieerde eigenaar) –
Goede aanvulling bij het deeg
Cees (geverifieerde eigenaar) –
Geeft een geweldig resultaat als je geen tijd hebt om zelf een starter te maken. Ik ben er tevreden over.
Hetty van Erkel (geverifieerde eigenaar) –
Ik had meer zuurdesemsmaak verwacht. Ik ben pas begonnen, het kan ook aan mij liggen.
Martien (geverifieerde eigenaar) –
Mooie resultaten hiermee en voor mij de fijne smaak aan het brood.
Hub Wackers (geverifieerde eigenaar) –
nog niet gebruikt