Benodigdheden Pompoen brood
- 500 gram pompoen broodmix
- 290 gram water
- 8 gram instant gist
- 5 gram bakkerszout
- eetlepel olie
Klik hier voor een instructie voor het bakken in de broodbakmachine.
Werkwijze brood bakken met de hand
Begin met het klaarzetten van de ingrediënten en zorg dat deze op kamertemperatuur zijn. Het afwegen van de ingrediënten is heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal. Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; eerst (lauw) water en gist, daarna het meel, en tenslotte bovenop het zout. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij.
Eerste rijs
Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht met olie ingevette kom. Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het op een warme plaats rusten tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt meestal ongeveer 1 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
Vormen en tweede rijs
Na de eerste rijs ga je het brood vormen. Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Vorm het deeg in de gewenste vorm, zoals een brood of bolletjes. Bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek en laat het opnieuw rijzen tot het in omvang is verdubbeld, dit duurt meestal ongeveer 1 uur.
Afbakken
Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur (meestal rond de 200-220 graden Celsius). Optioneel kun je een bakje met water onderin de oven plaatsen om stoom te creëren, wat resulteert in een knapperige korst. Bak het brood gedurende ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte en vorm, tot het goudbruin is en hol klinkt als je erop klopt.
Afkoelen en genieten
Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt. Dit zorgt ervoor dat de structuur zich kan stabiliseren. Snijd het brood in plakken of stukken en geniet van je zelfgebakken brood!
Tip: Verpak je brood in een katoenen broodzak.
Bakken met de hand vergt wat oefening en geduld, maar het is een geweldige manier om een heerlijk en ambachtelijk brood te creëren. Experimenteer met verschillende soorten meel, toevoegingen en vormen om je eigen unieke broodcreaties te maken. Hier onder een uitleg om zelf brood te bakken met de hand.
Sandra (geverifieerde eigenaar) –
Wederom een heerlijke broodmix. Lekker gevuld, luchtig, maar vult toch goed. Ik was al fan van de 10 granen mix, en de Maya mix, maar deze gaan we vaker maken
Harry Muijsson (geverifieerde eigenaar) –
Altijd goed
Willem Van den Bosch (geverifieerde eigenaar) –
Smaakt geweldig
Debora Aschman (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend mooie broden
Kees Vissers (geverifieerde eigenaar) –
Goed broodmeel.+ smakelijk.
Lutske hulzebos (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk met lekker veel zaden
Diel Heldens (geverifieerde eigenaar) –
Geweldig!!
anita de pestel (geverifieerde eigenaar) –
Super lekker
Cousaert Astrid (geverifieerde eigenaar) –
Goede !! Yummy
Marco Bogman (geverifieerde eigenaar) –
Lekker brood
Boudewijn Geutjes (geverifieerde eigenaar) –
Lekker brood
Melchior Luitwieler (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk brood, luchtig en met genoeg pompoenpitten
Judith Lugt (geverifieerde eigenaar) –
Heel simpel goede beschrijving
Odile van Kooyk (geverifieerde eigenaar) –
Sappig en smaakvol brood
Benno (geverifieerde eigenaar) –
Gebruik ik altijd. Bevalt uitstekend.
Yvonne Djelan (geverifieerde eigenaar) –
Product doet precies wat ik ervan verwachte.
Gertrude Peene (geverifieerde eigenaar) –
Vorige keer goed producti.
Brenda Zwemmer (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk knapperig lekker brood
Chantal van de Kant (geverifieerde eigenaar) –
Lekker brood
Ria Jorissen (geverifieerde eigenaar) –
Lekker voor herhaling vatbaar
Linda Vergucht (geverifieerde eigenaar) –
heel goed, meng ik soms met nog andere soorten
Gitta Wagenaar-Schrijver (geverifieerde eigenaar) –
heerlijk brood van gebakken
Ernie Verhagen (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk brood
Margreet de Vries (geverifieerde eigenaar) –
Prima mix. Brood is heerlijk!
Monique Brouwer (geverifieerde eigenaar) –
Nogmaals heerlijk
wil eenkhoorn (geverifieerde eigenaar) –
lekker smeuiig meergranenbrood, heerlijk van smaak, vol pitten
Alida Vaartjes (geverifieerde eigenaar) –
Prima te verwerken en smakelijk
Marc Polfliet (geverifieerde eigenaar) –
Super lekker
Philip (geverifieerde eigenaar) –
De favoriet in de familie
Jean (geverifieerde eigenaar) –
Ook lekker
Hennie Kamerman Kamerman (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk 👌👌👌
A.J.M van Hooff (geverifieerde eigenaar) –
Voor de afwisseling een lekker brood.
Jan Rovers (geverifieerde eigenaar) –
Lekker brood
Ingrid (geverifieerde eigenaar) –
Ook een aanrader
Marco Bogman (geverifieerde eigenaar) –
Lekker brood
Fam Van Straalen (geverifieerde eigenaar) –
Goed gevuld met lekker veel pompoen pitten
Margreet (geverifieerde eigenaar) –
Lekker brood