Benodigdheden voor een brood/ stokbrood van 800 gram
- 500 gram Franse bloem
- 280- 290 gram Water
- 8 gram Instant gist (korrelgist)
- 5 gram Bakkers zout
- Optie: eetlepel plantaardige olie
Ingrediënten: TARWEbloem; TARWEgluten; TARWEmoutbloem; enzymen (TARWE); meelverbetermiddel: E300 (vit C)
Nutritionele Specificaties per 100 gram
- Energie (kcal) 341 kcal
- Energie (kJ) 1.449 kJ
- Vetten – waarvan: 1,25 g –
- Verzadigde vetzuren 0,25 g –
- Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,18 g –
- Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,82 g
- Koolhydraten – waarvan: 69,62 g –
- Suikers 2,61 g –
- Polyolen 0,00 g –
- Zetmeel 67,00 g
- Vezels 3,22 g
- Eiwitten 11,38 g
- Zout (= Natrium x 2,5) 0,0113 g
- Natrium 4,53 mg
- Droge stof 86,07 g
Wat is Franse bloem?
Franse bloem heeft een gemiddeld eiwitgehalte, meestal rond de 11-12%. Het zorgt voor een goede glutenontwikkeling tijdens het kneden van het deeg en resulteert in een luchtige textuur in gebakken producten.
De T65-aanduiding verwijst naar de maalgraad van de bloem. In Frankrijk worden verschillende maalgraden gebruikt om bloem te classificeren op basis van de fijnheid van het meel. Type 65 bloem is een gemiddeld fijn meel.
Franse bloem wordt vaak gebruikt voor het maken van verschillende traditionele Franse broden, zoals baguettes, croissants, brioche en pain de mie (sandwichbrood). Het geeft de broden een kenmerkende textuur en smaak.
Patentbloem en Tarwebloem
Het verschil tussen patentbloem en tarwebloem verschilt over het algemeen niet heel veel. Patentbloem is fijner gemalen en kan een hoger glutengehalte bevatten. Toch kan je in een recept goed de tarwebloem vervangen voor patentbloem.
Vanwege het eiwitgehalte (10%) en de glutenontwikkeling is patentbloem vooral geschikt voor recepten waar een stevige, veerkrachtige structuur gewenst is. Het wordt vaak gebruikt voor het bakken van pannenkoeken, wafels, oliebollen en bijvoorbeeld pizza.
Het is belangrijk op te merken dat patentbloem minder geschikt is voor recepten waar een delicate, zachte textuur gewenst is, zoals bijvoorbeeld cakes met een fijne kruimel. In die gevallen is het beter om een bloem met een lager eiwitgehalte, zoals Zeeuwse bloem te gebruiken.
Ingrid Hulst (geverifieerde eigenaar) –
Mooie fijne bloem voor oa stokbrood. Fijn om mee te werken.
Stokbroden waren goed gelukt. Heerlijke smaak en mooie korst.
Martijn Verkerk (geverifieerde eigenaar) –
Nebahat Celebi (geverifieerde eigenaar) –
Jo Reijntjes (geverifieerde eigenaar) –
Emily Gomez (geverifieerde eigenaar) –
Werkt goed.
Mano Guit (geverifieerde eigenaar) –
Baquette’s waren heerlijk
Gonnie Bax (geverifieerde eigenaar) –
Top helemaal zoals deze meel dient te zijn.
Maria Buijse (geverifieerde eigenaar) –
Lekker voor knapperige broodjes
viviane de smedt (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend
Garrelt de Graaf (geverifieerde eigenaar) –
Erg lekker om luchtig brood met een harde korst te bakken.
Kat Sobol (geverifieerde eigenaar) –
Mooi product om brood te bakken
Christel Van den Sande (geverifieerde eigenaar) –
Zalig om broodjes mee te bakken
Martine Vis (geverifieerde eigenaar) –
Perfect meel
Melanie Stoop (geverifieerde eigenaar) –
Perfect lekker brood gemaakt
Marc (geverifieerde eigenaar) –
Wij genieten in het weekend vaak van harde puntjes, gebakken van deze bloem. Om je vingers bij op te eten!
Harrie Poeth (geverifieerde eigenaar) –
prima voor brood en broodjes
Hans Hamann (geverifieerde eigenaar) –
Top product. Prachtig meel
Inge Schrama (geverifieerde eigenaar) –
Prima kwaliteit
George (geverifieerde eigenaar) –
Brood gebakken in een Le Creuset pan. Zeer goed gelukt. Mooie korste en luchtig (niet te) brood. Kan met deze bloemsoort naar mijn idee niet mislukken.
Laura (geverifieerde eigenaar) –
Veelzijdig en heerlijk.
Fang Ti Su (geverifieerde eigenaar) –
Kan lekker franse brood maken.
Anna Kurdyan (geverifieerde eigenaar) –
Werkt geweldig, ben helemaal weg van!
m van Cadsand (geverifieerde eigenaar) –
goede kwaliteit
Rob Selier (geverifieerde eigenaar) –
gewoon erg goed
Petra Brokken (geverifieerde eigenaar) –
werkt fijn
Pieter van Benthem (geverifieerde eigenaar) –
Goede kwaliteit. Zak scheurt alleen wel snel.
Thuisbakster op zondag (geverifieerde eigenaar) –
goede kwaliteit
Marc Vanhaeren (geverifieerde eigenaar) –
Lekker om te gebruiken
Marleen Niekel (geverifieerde eigenaar) –
Lekker brood
Daan Darnault⁷ (geverifieerde eigenaar) –
Perfecte bloem lijkt op stokbrood bij bakken van brood
Tom Lunding (geverifieerde eigenaar) –
Nog nooit zo’n lekker stokbrood gebakken
Lenette de Mari (geverifieerde eigenaar) –
Super product
Rob van den Berg (geverifieerde eigenaar) –
Zuurdesembrood mee gebakken mooi en lekket brood.
c a Bom (geverifieerde eigenaar) –
heerlijk brood maar zou graag recept voor stokbrood willen hebben
Martijn van Griensven (geverifieerde eigenaar) –
goed te verwerken, prima smaak
Kees Vissers (geverifieerde eigenaar) –
Prima meel.
Lenneke van Beelen (geverifieerde eigenaar) –
Prima product
Thom Verweij (geverifieerde eigenaar) –
prima product,
Hans Messelink (geverifieerde eigenaar) –
Prima voor baquettes
Marcel Kopmels (geverifieerde eigenaar) –
Goed voor baguettes
Mike Tiggeler (geverifieerde eigenaar) –
Lekkere knapperige stokbroodjes 🙂
Marc Logghe (geverifieerde eigenaar) –
Steeds mooie resultaten met de bloem van molen de pere
sabine sohie (geverifieerde eigenaar) –
mooi lekker brood
T.H. Que (geverifieerde eigenaar) –
Top! Moet nog veel bakken
jeannette van Swelm (geverifieerde eigenaar) –
Kwaliteit wisselt een beetje, goed meel voor zuurdesem brood
Ad Hermarij (geverifieerde eigenaar) –
Tevreden over dit product
Siet Kusters (geverifieerde eigenaar) –
Moet het nog uitproberen
Ard Verrips (geverifieerde eigenaar) –
Prima kwaliteit
Saby Biswas (geverifieerde eigenaar) –
Fantastic quality
Pascal Zondervan (geverifieerde eigenaar) –
Ik wist niet dan een beetje meel zoveel verschil kon maken.
Barry louwen (geverifieerde eigenaar) –
Goed en lekker van smaak
Sjoerd de Vries (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend product
J. van Gils (geverifieerde eigenaar) –
Goed product
Wiel Claessen (geverifieerde eigenaar) –
Ziet er goed uit,nog niet geprobeerd
Sabrina Tanghe (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend produckt
Karin Te Raaij (geverifieerde eigenaar) –
Volgens vewachting prima
P. van der Schaaf (geverifieerde eigenaar) –
Zorgt voor betere alveoles
luc Denecker (geverifieerde eigenaar) –
top product
Hans Hokke (geverifieerde eigenaar) –
Lekker brood, mooie kruim!
Yvonne (geverifieerde eigenaar) –
super lekker brood met zacht kruim bak ik ermee
Trijni okken (geverifieerde eigenaar) –
Heel tevreden
J Graafland (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend om brood mee te bakken !
René van der Zee (geverifieerde eigenaar) –
Superkwaliteit!
Christina van Diggele (geverifieerde eigenaar) –
Goede resultaten
Joyce (geverifieerde eigenaar) –
Ik heb er lekkere broodjes van gebakken, knapperige korst. Echt lekker
Sophie Gerritse (geverifieerde eigenaar) –
Niets op aan te merken.
Ronald Hameka (geverifieerde eigenaar) –
Goede kwaliteit
Krisztian Kaszas (geverifieerde eigenaar) –
Very good flour, makes excellent bread using bread maker
B (geverifieerde eigenaar) –
Je kunt er lekker stokbrood meebakken
Mevr.Minet (geverifieerde eigenaar) –
Goede kwaliteit .
Timothy Lowe (geverifieerde eigenaar) –
Fijn om mee te bakken.
Linda (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk stokbrood mee gebakken
patrick vanlook (geverifieerde eigenaar) –
prima bloem
Linda de Wit (geverifieerde eigenaar) –
Fijn om mee te bakken
L De hundt (geverifieerde eigenaar) –
Mooie bloem, werkt goed bij mijn zuurdesem broden, top
Sonia DT computers (geverifieerde eigenaar) –
Ik gebruik het bij rozijnenbrood, stokbrood, volkorenbrood etc..
Francien Bloks (geverifieerde eigenaar) –
Lekker fransbroodjes
margot Nobelen (geverifieerde eigenaar) –
Lekker stokbrood
Petra Smits (geverifieerde eigenaar) –
Goede kwaliteit bloem maar ik moet zoveel soorten bloem uit elkaar houden zoals ook de bloem T 55 en T 45 en korstdeeg en koekjesmix en Franse bloem en dan ook de gewone bloem soorten .
Arnold Mesman (geverifieerde eigenaar) –
T65 is uitstekend om baguette van te maken
Rob Loewenstein (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend
Carin (geverifieerde eigenaar) –
Prima meel ik gebruik het graag
S. van Hoorn (geverifieerde eigenaar) –
hele goede kwaliteit en super bakresultaten!
Dhr de Troije (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend voor het bereiden van stokbroden, makkelijk te kneden bloem
P Gerritsen (geverifieerde eigenaar) –
Top product
Jan (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend brood bak meel!
Harald Becker (geverifieerde eigenaar) –
het werkt wel! prima
Pascal Kaandorp (geverifieerde eigenaar) –
Goed meel, zeer geschikt om een lekker luchtig brood mee te bakken
Arie van de Wetering (geverifieerde eigenaar) –
Ik heb het nog maar 1 keer gebruikt maar is prima bloem m.i. Mijn advies zou zijn om meer technische informatie van het bloem te publiceren b.v. de W waarde, L/P verhouding. Als je bepaalde soorten brood of pizza wil maken is dit van belang. Een sterke bloem heeft meer rijstijd nodig b.v. Wel gevraagd maar u wist het niet. Bekijk de website van Italiëplein eens. Zoiets bedoel ik. Een aanbeveling dus. Met vriendelijke groeten.
Jaap Steffan (geverifieerde eigenaar) –
Verpakt in een stevige bruine zak, prima meel T65. De helft is al reeds omgezet in knettervers warm brood!
wilma knooren (geverifieerde eigenaar) –
heerlijk!
Frank Geurts (geverifieerde eigenaar) –
Smakelijk
Patrick Schilder (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijke T65, op naar knapperige stokbroden!
Ronald den Otter (geverifieerde eigenaar) –
goede structuur en gluten
Willy S (geverifieerde eigenaar) –
uitstekende bloem
Silvia Zwaaneveldt (geverifieerde eigenaar) –
Fijn meel voor een luchtig desembrood
Tanja Haanschoten (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk brood
Marian Korsten (geverifieerde eigenaar) –
Prima kwaliteit
Hennie van Oorschot (geverifieerde eigenaar) –
Fijne bloem voor worstenbroodjes
alexandra baars (geverifieerde eigenaar) –
Prima , maar die van de Lidl uit Duitsland bakt net zo goed
Koos Kampen v. (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend
Linda Brocks (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijke stokbroodjes van gemaakt !
Marlieke De vries (geverifieerde eigenaar) –
Top om baguette mee te maken
Hans Breedveld (geverifieerde eigenaar) –
Levert lekker brood
Jan van Dorp (geverifieerde eigenaar) –
Goed resultaat na het bakken
Ron van Schaick (geverifieerde eigenaar) –
Lekker voor stokbrood en croissants
Angelique Oortman (geverifieerde eigenaar) –
gebruiken we voor stokbrood en in de keuken
jolanda Huijgens de Man (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk om stokbrood van te maken
Mirjana Predic (geverifieerde eigenaar) –
Super bagget T
Bert (geverifieerde eigenaar) –
Geweldige smaak en binding.
Fred B (geverifieerde eigenaar) –
De basis van mijn desembrood. Geeft al jaren een goed resultaat. Erg blij mee
Suze (geverifieerde eigenaar) –
’t werden er erg lekkere stokbroden.
Frits Bouwmeester (geverifieerde eigenaar) –
Niet zo krokant als verwacht, maar dat kan aan mij liggen
Jeannette Boon (geverifieerde eigenaar) –
Nog niet gebruikt
Emma Bijl (geverifieerde eigenaar) –
Zoals verwacht, goede kwaliteit
Binet Brasser (geverifieerde eigenaar) –
kan met dit product mooie desem brood maken
F.C.H (geverifieerde eigenaar) –
Het worden mooie broodjes en smaken goed
wj snel (geverifieerde eigenaar) –
top meel een aanrader
Marieke van de Sande (geverifieerde eigenaar) –
Perfect voor zuurdesembroden
Theo (geverifieerde eigenaar) –
Prima maling maar zal te dun voor 5 kg
Anneke (geverifieerde eigenaar) –
Goede kwaliteit
Ronald Uijtten boogaart (geverifieerde eigenaar) –
Is goed deeg
Angelique Oortman (geverifieerde eigenaar) –
geweldig voor sauzen en stokbrood
Christien van der Vliet (geverifieerde eigenaar) –
Hoogwaardige producten, goede prijs verhouding
Maria (geverifieerde eigenaar) –
Gebruikt voor een baguette en ook om een steviger broodmengsel wat zachter te krijgen.
Miranda Stuurman (geverifieerde eigenaar) –
Lekkere structuur in mijn desembrood
ino (geverifieerde eigenaar) –
thuis als een god in Frankrijk
Ron van Schaick Alrijd goed (geverifieerde eigenaar) –
Gebruik ik voor stokbrood, croissants en bladerdeeg.
Jan van Dorp (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijke bloem voor stokbrood, pain en pizza boden. Een topper
Onno (geverifieerde eigenaar) –
Perfect om Frans stokbrood mee te bakken, maar werkt ook fijn met desem. Het meel heeft niet zoveel water nodig.
Sjoerd (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend
Anneke S (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk luchtig brood krijg je met dit meel.
Gertjan Bürmann (geverifieerde eigenaar) –
De eerst gebakken broden zijn perfect gelukt, prima recept en hoede grondstoffen , top product
John (geverifieerde eigenaar) –
perfect meel om een lekker brood te bakken zonder toevoegingen met E nummers
Cees Slegt (geverifieerde eigenaar) –
Voortreffelijk meel. Het eerste rozijnenbrood is gebakken
Wil Schaaf (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijke franse stokbrood mee gemaakt
Ron Faur (geverifieerde eigenaar) –
Amazing product and service as always!
GA (geverifieerde eigenaar) –
prima! Mooi product
Sanny Fortuin (geverifieerde eigenaar) –
Goeie kwaliteit en moeilijk te vinden elders