Paas Tulband Cake met glazuur

Het bakken van een cake voor Pasen is een prachtige manier om het nieuwe seizoen te vieren en je familie en vrienden te trakteren op iets lekkers.

Wat heb je nodig?

  • Tulband bakvorm van 22 cm
  • 400 gram cakemeel
  • 4 eieren maat M (250g)
  • 200 gram (room) boter
  • Glazuur
  • Versiering: Gesuikerde paaseitjes of paassprinkles

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Mix 200 g (room)boter zacht. Voeg de 400 g mix en 4 eieren (200 g) toe en klop het in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag.

Giet het beslag in een bakvorm en strijk de bovenkant glad met een glaceermes of eetlepel voor een gelijkmatige afwerking. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de cake in 50 minuten af tot hij goudbruin is en veerkrachtig aanvoelt als je er zachtjes op drukt.

Terwijl de cake afkoelt, kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan met decoraties. Meng wat druppels water met poedersuiker en maak zo een heerlijk en eenvoudig glazuur of je kiest gewoon voor een kant en klaar glazuur. Versier daarna met de vrolijke paas sprinkles de cake.

Serveer de cake als een feestelijk middelpunt op je Paastafel en deel deze met je dierbaren terwijl je geniet van de vreugde van het seizoen. Met onze kant en klare bakmixen en bakgereedschappen wordt het bakken van een heerlijke Paascake een plezierige en smaakvolle ervaring. Happy baking! 🐰🌷🍰

Dit bericht is gepost in Cake. Bookmark de link.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4301 reviews.