Wat heb je nodig?
- 450 gram Luxe wit
- 200 gram Suikerparels
- 8 gram Instant gist
- Optioneel een theelepel Kaneel
- Geen zout toevoegen
- 2 bakschalen van 20cm of 1 bakvorm van 30cm
Of kies voor onze kant-en-klare Suikerbrood Bakmix inclusief gist en suikerparels!
Soms heb je gewoon zin in iets heerlijks en zelfgebakken, maar ontbreekt het je aan tijd en energie om helemaal vanaf nul te beginnen. Dat is waar onze kant-en-klare suikerbrood bakmix in het spel komt, zonder gedoe en met minimale inspanning.
Wat maakt onze suikerbrood bakmix zo geweldig? Geen eindeloos gedoe meer in de keuken de kant en klare mix is ontworpen om tijd te besparen. Door het volgen van onze instructies, zelfs als je geen bakexpert bent heb je in een handomdraai een heerlijk suikerbrood.
Bestel vandaag nog je bakmix voor suikerbrood en maak van elke dag een feestelijke gelegenheid!
Bereidingswijze
Begin met het klaarzetten van de ingrediënten en zorg dat deze op kamertemperatuur zijn. Het afwegen van de ingrediënten is heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal.
Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; eerst het water met de gist en daarna het bloem. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij.
Kneden en eerste rijs
Kneed eerst het deeg en laat het rijzen. Dit kan in een broodbakmachine, een keukenmachine of met de hand. Als je het deeg met de hand gaat kneden, zorg dan voor een mooie egale deegbal. Laat deze rijzen op een warme plek bedekt met folie.
Vormen en tweede rijs
Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Verdeel 3/4 deel van de suikerparels over de lap en vouw een paar keer dubbel tot deze goed verdeeld zijn. Rol je deeg op en maak de bovenzijde licht vochtig, rol nu door de overige suikerparels zodat deze aan de bovenkant vastplakken en leg deze in de door jou gekozen bakvorm. Bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek of folie en laat het opnieuw rijzen (30- 40 minuten).
Afbakken
Verwarm de hete lucht oven voor op 180 graden Celsius). Bak het brood gedurende ongeveer 30-40 minuten, afhankelijk van de grootte en vorm, tot het goudbruin is.
LET OP! Het afbakken in een broodbakmachine raden we voor deze mix zelfs af, omdat de harde suikerparels beschadigingen kunnen veroorzaken aan de machine.